szombat, január 31, 2009

ArtCar - autós motoros dizájn center

Amolyan autós - motoros dizájn center. Fábry figyelmébe ajánlom, ha rátalál a blogomra. Az oldal angol nyelvű, de a képek minden nyelven érthetőek. Vannak művészi és paraszt-praktikum alkotások egyaránt.

Pécs2010 EKF

A pécsiek sajnos egyre kevésbé bizakodóak az ügyben. Már az utolsó utáni pillanatban vagyunk, hiszen kevesebb mint egy év alatt nagyberuházásokat pályáztatni és megvalósítani - szinte lehetetlen. De nem leszek vészmadár. Bizakodjunk. Reméljük méltó helyszíne lesz a város 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címre. Az előző 2000 év már bizonyított. Most a jelenkoré a felelősség.
Fesztiválok, buli tuti lesz, de vajon kultúra is?
Az EKF a témája annak a blognak amelyik a lehetőségeket és ötleteket tekinti át.
Hajrá Pécs! Mindent bele!

Férfikonyha

Már a cím is találó. És valóban, kétfajta konyha létezik: férfi és női.
Mondjuk ez értelemszerű, hiszen kétfélék vagyunk, nem egy és nem három, tehát csak kétfélék lehetünk.

A női konyha:
A nők háziasszonyként sokszor emberfeletti energiákról tesznek tanúságot. Akkor is van mit enni, ha nincs miből, nincs idő és nincs rá energia. És még milyen az az étel! Szinte mindannyiunk édesanyja vagy nagyanyja főztjének ízeit élete végéig őrzi szívében. Nem csoda. Hiszen valóban a legotthonosabb ízek a nőktől származnak.

A férfi konyha:
De a férfiak is kitesznek magukért. Ők nem muszájból főznek, hanem az élvezetért és a hasukért. Amikor rászánják magukat, valóban mennyei falatok készülnek. Általában persze nem a diétás és vegetáriánus étrend jegyében. Sokszor igen macsós dolognak tüntetik fel (pedig az előzőek szerint egyáltalán nem az - hanem egyszerűen emberi) - és a főzéssel együtt járó tetemes mennyiségű alkohol elfogyasztását sem hagyják ki.
Ez utóbbiról szól egy blog: Férfikonyha címmel.

szerda, január 21, 2009

Linkelés?!

Az index oldalán olvasható egy cikk a linkek körüli jogi vitáról. Egész pontosan a jogsértő anyagokra való linkelésről. Jelenleg a linkelés nincs szabályozva. A szabályozás kapcsán kérdések vetődnek fel, mint például: ismeretes volt-e a jogsértés ténye a linkelő előtt, a linkelőnek mi volt a szándéka, stb. Mivel nincs egységes szabályozás a témában külföldön sem, így a vita sokáig húzódhat. A linkek viszont léteznek és szövik a hálót.

szombat, január 17, 2009

Ex-Jugoszlávia expressz

Egy új blog indult: Zagreb - Sarajevo - Beograd expressz. A blog az ex-jugó államokkal foglalkozik, ahová oly sokan jártunk nyaralni. Sajnálatos módon az emberi őrültség áldozata lett, és a kilencvenes években iszonyú háború dúlt, szinte gyógyíthatatlan sebeket szerezve a térségnek. Napjainkban újra kezd éledni a turizmus is, valamennyi ex tagországban gyönyörű természeti és értékes kulturális kincsek rejlenek. Az országok közül egy már EU tagállam, és a jövőben reméljük mind az lesz. Emlékezzünk vissza amikor még a béke és a szabadság szigete volt.

Társkereső blog

A társkereséssel kapcsolatban tartalmaz linkeket, leírásokat, gondolatokat a társkereső blog. Társkereséssel-, párkapcsolati kérdésekkel kapcsolatban érdemes olvasgatni.

péntek, január 16, 2009

Megéheztél? Vár a gasztro blog

A gasztro blog a gasztronómiai blogok gyűjteménye és egyben maga is egy gasztronómiai blog.
Étel, ital - mi szemnek szájnak ingere - megtalálhatod. Konyhaművészet tekintetében alap blog.

csütörtök, január 15, 2009

Utazóblog - egy utazó blogja

Az utazóblog egy utazó élménybeszámolóit bemutató blog. Utak, túrák, kirándulások, kalandok.
Fényképes beszámolók. Érdekes útleírások, élmények.
Egy konkrét bejegyzés: az Ausztriai hegyi túra alkalmával egy vak hegymászóval is találkoztak.

Alleycat.hu - valami intergalaktikus

Intergalaktukus betyárok. Kik ők? Biciklifutárok. Többen vannak és blogolnak. Nézz be hozzájuk

szerda, január 14, 2009

Központban az egészség

Testünk van a középpontjában az egészség blognak, mely szervezetünk kiegyensúlyozott állapotának visszaszerzésében és megőrzésében segít. Az eddigi bejegyzések főként a sav-bázis egyensúly, savasodás - lugosodás témakörét dolgozzák fel. A helyes táplálkozás bizony sok odafigyelést és elsősorban elhatározást igényel. Egészség és táplálkozás a címe annak a blognak amely szintén e tárgykörben de a savas-lúgos témán kívül mással is foglalkozik, így például az asztma, cukorbetegség és ekcéma is szerepel a bejegyzések között.
Orosz Viktória blogja a Cogito az orvostudományról ír, érdekes és hasznos híreket mutat meg - közember-közeli módon - céljai szerint.
Az életstílus blog ebben a témában egy más szemléletű mű, nem kizárólag az egészség, hanem az életstílus és az egészség kapcsolata a blog vezérfonala.
"Egészséges életstílus, egészséges életmód kialakítása amiben jól érzed magad. Nem foglalkozunk mindennel, csak gyakorlatias tanácsokkal a saját életmódod megformálásához."
Végezetül még két blog. Egy az anyajegyekről, melanomákról : mire figyeljünk, szűrés, mit tegyünk. És egy az egészséggondozásról, sok cikk, több nyelven.

myvip és iwiw

Ki nem hallott még a két nagy ismeretségi hálózatról. Myvip és iwiw témában jelent meg egy post a webszemlében. A cikk ugyan nem túl informatív, éppen csak egy rövid jellemzés és a legfontosabb linkek szerepelnek benne, de számomra mégis kérdéseket vet fel. Nem azt, hogy melyik népszerűbb: a myvip vagy az iwiw, hanem, hogy miért is van kettőre szükség. Az ok valószínű abban áll, hogy az első ilyen rendszer az iwiw, a nagy népszerűség miatt igen sokszor túlterheltté vált, és lassította a tagfelvételt. Ennek egész egyszerűen matematikai oka van, mert a tagok létszámával nem lineáris arányban van a kapcsolatok száma. Tehát elindult még egy, a myvip.
Ha fotókat töltök fel a netre, a haverjaimnak mindegy milyen linket küldök, panoramio, vagy flickr. De egy hálózatnál a konkurens csapat tagjai között nem kereshetem a kapcsolatokat. Ha mindkét helyen tag vagyok. akkor az külön macera, hogy ismerőseim egy része itt is - ott is, más része csak itt, vagy ott. És van aki sehol. Én őt keresem. Igen valóban. Az ilyen hálózatok tárkeresésre, kapcsolatok és párkapcsolatok építésére is jók.
Kellene valami myvip-iwiw-openID, hogy a két rendszert össze lehessen fésülni. De ha ez megtörténik az veszélyes is lehet. Összeesküvés-elmélet. Mindenkiről mindent tud a nagytestvér. És már a kapcsolatokat is ismeri.

kedd, január 13, 2009

Zeneszerkesztés - Korpa blogja

Ha érdekel a zeneszerkesztés, olvasgasd korpa blogját. A témában részletes, vannak itt:
  • elméleti leírások,
  • szoftverleírások,
  • oktatóvideók,
  • leckegyűjtemény,
  • hírek,
  • hangszerleírások.
Ahogy a lapon található:
"Számítógépes zenélés, zeneszerkesztés Pc-n. Minden ami ezzel kapcsolatos. Zenei Szoftverek, Hangminták, VST, Midi vezérlők, Softsynth, Hangkártyák, Midi Billentyűzetek, Hírek cubase, reason, sound forge, cool edit, ft2, fruity loops, FL, ReCycle, ReFills"
Minőségi oldal a számítógépes zene szerelmeseinek.

vasárnap, január 11, 2009

Állást kínál: külföldi állás, külföldi munka

Külföldi állás. Állást kínál külföldön. Külföldi munka. Írják be a keresőbe a fiatalok, pályakezdők, energikus munkakeresők és elkeseredettek. De sikerrel járnak? Sok negatív tapasztalatról kapunk hírt, legyen szó akár Angliáról, akár a Kanári-szigetekről. Egy biztos szorgalom nélkül nem megy. Persze nem árt a jó nyelvtudás sem. Bár akadnak akik csak pötyögik a nyelvet, de jellemüknél fogva olyanok akiken nem lehet eladni, a többit meg megtanulják kint.
A külföldi állás nem varázsszó. Mielőtt nekivág valaki jó alaposan nézzen körül, informálódjon. Ha ismerősi körben valakinek személyes tapasztalata van az segíthet.
Állást kínál - olvassuk. De milyen feltételekkel? Utazás, szállás, kereset, mikor mennyit fizetek - és mire, adózás, legális munka - minden kérdést előtte tisztázzunk le.
A külföldi munka mindezek ellenére csábító, mert esetekben lényegesen jobb kereseti viszonyokra számíthatunk, amellyel egy fiatal, vagy fiatal pár - megalapozhatja a jövőét.
Ezzel a témával is foglalkozik az a blog, mely az álláskeresőknek kíván segítséget nyújtani.
Zárszónak egy jótanács: ne legyünk kapzsi emberek. Ha túl szép, hogy igaz legyen - gondolkodjunk!

szombat, január 10, 2009

ben10 őrület - a ben10 blogok

Bejegyzés közzététele

fotó: Andréia

Van aki nem ismeri Ben10 és az omnitrix történeteit? Ideje pótolni. A nyári szünet idején Ben, unokatestvére és nagyapjuk járják Amerika tájait egy lakóautóval. Az első epizódban Ben rátalál az omnitrixre. Ez egy genetikai manipulo-modulátor karperec. Az eszköz bizonyos ideig átalakítja tulajdonosát szuperhőssé, majd vissza kisfiúvá amíg újratöltődik. Ja és nem lehet leszedni a kézről. Elöljáróban ennyit. Az epizódok a CN rajzfilm-csatornán láthatóak, olykor lengyelül.


fotó: ÐIÐËO

A rajongói tábor viszont fellelhető a neten:

pagerank

A pagerank a keresőoptimailzálásban igen fontos tényező. A mai nap a Google keresőjét megkérdezve az első helyen a pagerank.whysoft.hu állt. Egy korábbi blog bejegyzés alapján még csak a 3. helyen álltak, azóta sikerült feltornászni magukat. Viszont az első tízben kifejezetten pagerank blogot nem találtam. Se magyar se külföldi vonatkozásút. A "pagerank blog" keresés már más eredményt adott. Úgy látszik a blogolás - és a tematikus oldalak harcában még az utóbbiak az elsők.

Íme a keresési eredmény:


poszterház

Ez nem a reklám helye. A most ajánlott oldal arra példa, hogyan is nézhet ki egy igényes blog, igényes fotókkal. Az már másik kérdés, hogy a készítőknek a szakmájuk is ez lehet, de lelkes amatőrként is megpróbálhatjuk ezt a szintet elérni.

csütörtök, január 08, 2009

SEO blog, Longhand - keresőoptimalizálás

Nekem is van blogom immár. Raktam rá gugli adsenset - hamár ad akkor adjon.

De mi is kell még hozzá?

Ebben a témában segít a hosszúkezű fiatalember naplója, a SEO blog - longhand-tól. Igen részletes blog, rengeteg cikkel, értelmezéssel és magyarázattal. Logikus, értelmes, hiteles. Várom minden cikkét. Ez a valódi információs forradalom amikor értékes információkat ellenszolgáltatás nélkül (hacsak az adsl díját nem számítom, meg a hardvert amin nézegetem), bárki számára elérhetővé teszünk.

Som Kristóf fotósblogja

Som Kristóf fotós blogja kattant ma az egerem alá. Igényes munkák, szép fotók. A városi élet címszó alatt különösen sokat nézelődtem. Tegyél így te is!

szerda, január 07, 2009

Teázás teraszon

A teaterasz egy honlap és blog egyben. Na meg persze az ami. Tea-terasz. Ilyen hidegben különösen jólesik.

Mit csinal VMiklos...

A blogjából kiderül. Filmeket biztos néz. Rengeteget. És sűrün, lelkesen írja naplóját.

Hajrá!

no salty

A NO SALTY egy receptblog. Pontosabban egy kereshető, böngészhető online receptkönyv, sok igényes, profi fotóval, hozzászólásokkal. A receptek kategorizáltak. A nyálam is elcsöppent.
Külön oldal foglalkozik az ételek fotózásával. Nagyon alapos munka.
Gratulálunk!

Worldphoto blog

Worldphoto blog. Jó kis blog, esetekben nem kevés humorral.

Pályázat súgó

A pályázat súgó-hoz találtam egy önálló blogot. Egyelőre még nem olyan informatív mint maga a pályázat súgó, mely a maga nemében nagyszerű ötlet. Remélem a jövőben a blogban többet olvashatunk majd a pályázat súgó kulissza titkairól.

Térképes egoblog

Rögtön a közepébe: Térképes egoblog. Minőség - egyszerűség - érték térképes témában.

Ilyesmivel foglalkozik ez a blog - vagyis időről időre a legjobb blogokat kívábja megmutatni. Egyféle blog-mustra.